Hírek - információk:
Homeopátiával az influenza ellen!

MIÉRT JÓ NEKÜNK A HOMEOPÁTIA?
- Mindenki szedheti a szereket, csecsemők, állapotos és szoptató anyák , idősek, krónikus betegségben (magasvérnyomás, izületi panaszok,cukorbetegség,)szenvedők is
- Semmilyen mellékhatásuk nincs.
- Gond nélkül együtt alkalmazhatók bármilyen hagyományos gyógyszerrel, Vitaminkészítménnyel, más alternatívszerekkel.
A gyógyítás mechanizmusa: hasonlót a hasonlóval gyógyítunk. Mindenki ismeri a helyzetet, aki hozzá fogott már pörkölt készítéséhez; amikor hagymát tisztítunk a szemünk kipirul, viszket és könnyezik, az orrunk folyik megállíthatatlanul. Ha pedig egy nátha ilyen tünetekkel kezdődik -mindegy, hogy megfázás vagy vírus okozta esetleges allergiás eredetűek a panaszaik - akkor is az ALLIUM CEPA/ a vöröshagyma latinul/ nevű homeopátiás gyolyócskákkal kell kezelni. Tehát " hasonlót hasonlóval"gyógyítunk.
Az influenza homeopátiás kezelése
OSCILLOCOCCINUM: az első tünetek megjelenésétől el kell kezdeni a szedését, ilyenkor megakadályozza a betegség kialakulását. Az oscillococcinum a már kialakult influenza gyógyulási idejét akár a felére is csökkentheti és megelőzi a szövődmények kialakulását. Influenza időszakban heti egy tubus felkészíti a szervezetet a vírusok elleni védekezésre. A megelőzés gyógyszerei
ECHINACEA (Echinacin szirup): az immunrendszer működését kiegyensúlyozó (immunmoduláns) hatású. Napi kétszeri adás javasolt 7-10napig majd ugyanennyi szünetnek kell következnie. Ősszel, tavasszal érdemes 4-6 hetes kúrát tartani.
ENGYSTOL TABLETTA: napi1-2tabletta szedése ajánlott
EUPHORBIUM compisitum - HEEL orrcsepp: nátha és orrmelléküreg gyulladás kezelésére
GRIPP-HELL tabletta: influenzás és influenzás fertőzések kezelésére
LUFFEEL orrspray: duzzadtnyálkahártyára, vizes orrváladék esetén
EUPHORBIUM compisitum hell orrspray: gennyes orrváladék esetén Ezek a készítmények nem teszik tönkre az orrnyálkahártyáját, viszont segítik a váladék ürülését és csökkentik a gyulladást
STODAL szirup: száraz és felszakadozó köhögés esetén gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt adható.
CORYZALIA: a nátha különböző tünetei esetén javallott , a különböző stádiumokban hat: akut megfázás , krónikus nátha, allergiás nátha esetén.
HOMEOGENE 9: torokgyulladás, garathurut esetén, kilenc összetevőből álló szer. Hurutoldó fájdalom és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki és serkenti a gyógyulást. Orrfolyásra naponta óránként 1-1 drazsé.
A felsorolt szerekkel melyek segítik a gyógyulást felkészült a PATIKA az őszi szezonális betegségekre, várjuk a kedves betegeket , mert a felsoroltakon kívül, egyéb eszközökkel is segítjük a gyógyulásukat.

Steinerné Dr. Bleicher Mária főgyógyszerészG - Kristály Patika
Diabetes gondozási - megelőzési program

2005 november 15.-én indult be a Gyógyszertárban a diabetes gondozási, megelőzési program. A megyében csupán két gyógyszertár vállalta fel e plussz feladatokkal kapcsolatos tevékenységet, melyen helységünkben a lakósok szép számmal meg is jelennek Az adatok alapján eddig 70 látogató lett szűrve s közülük négy veszélyeztett ill. cukorbetegség gyanús beteget találtunk. Ez az anyagcsere betegség /"halálos négyes"/: súlytöbblet, 2-es típusú cukorbetegség, magas vémyomás, koleszterinszint emelkedés önmagukban is önálló veszélytényező a kis- és a nagyerek szövődményeinek kialakulásában. A cukorbetegség korai felismerését szolgálja munkánk melyet kiegészítünk vémyomásméréssel, súlyméréssel, magasságméréssel és a jövőben egy újabb szolgáltatással kombináljuk: koleszterinszint ellenőrzéssel. Ezenkívül étkezési tanácsokat adunk ahhoz, hogy az étrend összetétele milyen legyen. Tudunk adni cukorbetegnek gyógyteaféleséget, pl.: a balzsamkörte terméséböl készíthető ital, mesterséges édesítő szereket és diabeteszes lábszindróma esetén segítő gyógyszerészi tanácsokat. Ajánlott időpontban hetente csütörtöki napokon délutánonként továbbra is foglalkozunk kockázati tényezőkkel és arról, miként változtathatnak az életmódjukon annak érdekében, hogy megelőzhető vagy késleltethető legyen a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása.

Steinerné dr. Bleicher Mária főgyógyszerész


Egy csepp figyelem ! ! !
a G - Kristály Patikában

Egy csepp figyelmet egészségére! akció elindítója Erős Antónia bemondónő.

Célja:

1, minél többen tudjanak a cukor betegségről
2, megmérhessék önként saját vércukorszintjüket

Minden csütörtökön a G-Kristály patikában 13.30 óra és 16.00 óra között: kockázat felmérés

Megelőzés és tanácsadás, az egészséges életvitelhez, a cukorbetegség elkerüléséhez.

Diabétesz(t):

Kérdés Igen Nem
Elmúlt már 40 éves? 3 1
Felmenői között van, volt cukorbeteg? 2 0
Testsúlya több-e 10 kg-al, mint centiben mért magassága 1 m fölött? 3 1
Kevesebb a testsúlya, mint a centikben mért magassága 1 méter fölött? 0 1
Volt szívinfarktusa? 2 0
Vizeletének mennyisége meghaladja a 2 litert? 2 1
Gyakori, hogy étkezés után pár órával újra nagyon éhes? 2 0
Könnyen gyógyulnak sebei? 0 2
Cukros (üdítő) ital fogyasztása után megnő vizeletének mennyisége? 2 0
Magas a koleszterinszintje? 2 0
Magas a vérnyomása? 2 0
Gyakran viszket a bőre? 1 0
Az Ön válaszainak összpontszáma:

ÉRTÉKELÉS:

6 pont alatt:
Egyenlőre nem kell tartania anyagcserebetegségtől. Ne feledje azonban, az időben felfedezett diabétesz megfékezhető!
6 - 15 pont között:
Fokozottan ügyeljen egészségfére, étkezésére, mozogjon többet, legalább évente ellenőriztesse egészségi állapotát háziorvosával!
15 pont felett:
Sürgősen forduljon orvoshoz, ellenőrizze vércukorszintjét, mert erős a gyanú a 2-es típusú cukorbetegségre!
Az értékeléshez kérje gyógyszerésze segítségét!


A cukorbetegek világnapja:
NOVEMBER 14

A Diabétesz Világnapot az Egészségügyi Világszervezet ( WHO ) szervezésében e napon tartják szerte a világon 1991 óta.
A világon mintegy 150 millióan szenvednek ebben az anyagcserezavarban. Magyarországon 550 ezer a nyilvántartott cukorbetegek száma, ebből 2-3 ezer kiskorút érint a diabétesz valamelyik típusa. A mozgáshiány és az egészségtelen táplálkozás miatt keletkező túlsúly előidézője lehet a cukorbetegségnek, tehát az egészséges életmód a legfontosabb prevenciós módszer.
Táplálkozzunk egészségesen, együnk sok gyümölcsöt, zöldséget és naponta legalább fél órát töltsünk intenzív sétával. Már ezzel is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.